Hulpverlening is zo goed als de zwakste schakel sterk is... Laat het u niet gebeuren

Opleiding - Bedrijfshulpverlener

Binnen uw bedrijf bestaat er altijd de kans op een ongeluk of brand. Is uw bedrijf hierop voorbereid? EHBO Diensten Nederland kan voor u een passende cursus verzorgen.

Doel
Na het volgen van de cursus kan de bedrijfshulpverlener optreden bij: Een ongeval of stoornissen in de vitale functies; Een beginnende brand; Het alarmeren en evacueren van personen; Het onderhouden van verbindingen met hulpverleningsorganisaties.

Inhoud
De opleiding omvat 16 lesuren welke afwisselend op de theorie en op de praktijk zijn gericht. Iedere deelnemer krijgt een opleidingsboek.
* Levensreddende Eerste Hulp en Reanimatie;
* Brandbestrijding;
* Ontruiming;
* Communicatie;
* Alarmering.
Tijdens de cursus wordt een actieve inzet van de deelnemer verwacht. Het accent van de cursus ligt op de praktijk. De praktijkoefening brandbestrijding wordt, indien er van een andere locatie gebruik gemaakt wordt dan een oefencentrum, gehouden in een mobiele blusunit.

Examen
Aan de cursus is een toetsing verbonden. Bij voldoende resultaat ontvangen de deelnemers een erkend certificaat Bedrijfshulpverlener van EHBO Diensten Nederland.

Locatie
In-company
De opleiding wordt op uw locatie gegeven en is inclusief boeken, lesmateriaal, oefenmateriaal.
* U heeft de beschikking over een "eigen" ruimte van minimaal 60m.
* De verzorging van koffie, thee en lunch wordt door u gedaan.
* Mogelijk vanaf 6 deelnemers.

Extern
Verzamelgroep op diverse opleidingslocaties o.a. in Abcoude, Hilversum en Mijdrecht. Inclusief boeken, lesmateriaal, lunch en examen.

Vervolgopleiding
Om het diploma geldig te houden moeten jaarlijks herhalingslessen worden gevolgd. Voor de opleidingen is een minimum van 6 deelnemers vastgesteld.