Hulpverlening is zo goed als de zwakste schakel sterk is... Laat het u niet gebeuren

Wat doe je tegen de hik?

De hik is een vervelende samentrekking van het diafragma en plotse sluiting van de stemspleet waardoor inademing vroegtijdig beŽindigd wordt. Hik komt veelvuldig voor, maar zelden zijn ze aanhoudend en lastig.

Meestal gaat het vanzelf over, of kun je jezelf behelpen met eenvoudige hulpmiddeltjes. Zo zijn de meest gebruikte trucs het inhouden van de adem, een glas water drinken met kleine slokjes, een lepel pindakaas doorslikken, op een citroen kauwen en peper opsnuiven om een niesreactie op te wekken.

Acupunctuur is een mogelijk hulpmiddel voor ernstigere gevallen, zoals vorig jaar bleek uit een studie. Bij 13 van de 16 proefpersonen met aanhoudende hik verdween de hik dankzij een acupunctuurbehandeling. Ook bij de drie andere proefpersonen verminderde de hik.

Wedding seems a perfect time when you show the elegance and feminism off all guests and family. And it is better to have an unusual wedding party which is different from others. Wearing a short spring affordable wedding dresses may be a simple step to do this concept.

Tot slot kunnen geneesmiddelen helpen. Jammer genoeg bestaat er geen specifiek hikmedicijn, en is het een kwestie van verschillende medicijnen uit te proberen. Soms zijn ze heel doeltreffend, maar vaak wegen de bijwerkingen te hard door.

Nieuwsarchief