Hulpverlening is zo goed als de zwakste schakel sterk is... Laat het u niet gebeuren

Wakkere ouders...

 

In Hilversum lopen ouders van kinderen tussen de veertien en zeventien jaar vanaf volgende maand het risico dat ze op uitgaansavonden uit bed worden gebeld door de politie. Hun zoon of dochter heeft zich dan op zijn minst schuldig gemaakt aan zwaar alcoholgebruik. 

Wakkere Ouders 
De aanpak is onderdeel van het project Wakkere Ouders, dat zich richt op jongeren én hun ouders. De politie houdt dronken of overlastplegende jongeren aan en maakt proces-verbaal op. Vervolgens belt de politie de ouders wakker met de mededeling dat ze hun kind op het politiebureau kunnen ophalen. Ook moeten de jongeren samen met hun ouders verplicht deelnemen aan een hulpverleningsprogramma bij Bureau Halt.

Goede resultaten
Wakkere Ouders maakt jongeren en hun ouders bewust van de overlast die wangedrag veroorzaakt, het schadelijke effect van alcohol- en drugsgebruik en de gevolgen daarvan.  Het project heeft elders in het land al goede resultaten opgeleverd.

Burgemeester Broertjes vertelt op het You-tube-kanaal van de gemeente over de aankomende bijeenkomst \\\' Wakkere Ouders\\\' waar ouders het gesprek aangaan over alcoholgebruik bij jongeren.

 

Nieuwsarchief