Hulpverlening is zo goed als de zwakste schakel sterk is... Laat het u niet gebeuren

Dagelijkse cafeine...

 

Koffie is er tegenwoordig in vele soorten en maten en de afgelopen jaren is de verkoop van koffie met ruim 10% gestegen. In koffie, maar ook in thee, cola, energydrankjes en zelfs in warme chocolademelk zit cafeïne.

De effecten van cafeïne zijn al uitvoerig bestudeerd en cafeïne kan je op verrassend veel manieren beïnvloeden. Cafeïne is een krachtige stimulans die je per direct wakker maakt, kriebels veroorzaakt en de bloeddruk stimuleert tot zelfs hoofdpijn. Bij een regelmatige inname van cafeïne kan een echte verslaving optreden. Als je dan plotseling stopt kun je te maken krijgen met hoofdpijn, een lage bloeddruk, concentratieproblemen en ook met een slecht humeur.

Normaliter is cafeïne niet slecht voor je: bij gematigde hoeveelheden komen er zelfs een aantal gezondheidsvoordelen om de hoek. Een dagelijkse kop koffie of thee kan astma verlichten tot zelfs helpen bij het afvallen. Daarnaast bevatten koffie, thee en chocolade ook anti-oxidanten die goed zijn voor je weerstand en hebben het voordeel om je te beschermen tegen zowel kanker als hart en vaatziekten.

Dus cafeïne is niet per definitie slecht voor je, zolang je gematigde hoeveelheden per dag binnen krijgt.

 

Nieuwsarchief