Hulpverlening is zo goed als de zwakste schakel sterk is... Laat het u niet gebeuren

de zomertijd komt er aan...

In de nacht van zondag 31 maart start de zomertijd. Iedereen slaapt die nacht één uur minder, indien men op de gebruikelijke tijd opstaat natuurlijk.... De westerse wereld gaat dus door met de zomertijd, en dit niettegenstaande de vele wetenschappelijke rapporten die waarschuwen voor gezondheidsproblemen bij zieke en gezonde mensen.

Helaas verstoort de overschakeling naar de zomertijd onze biologische klok, waardoor zeer veel lichaamsprocessen ook ontregeld worden. Ook de aanmaak van het slaaphormoon melatonine wordt uit zijn normale ritme gebracht. Sommige mensen hebben slechts enkele dagen nodig om zich aan te passen aan het zomeruur, anderen hebben een aantal weken nodig.

De aanpassing is moeilijker bij de mensen die ouder zijn dan 35 jaar of jonger dan 12 jaar. Ook depressieve mensen lijden duidelijk meer bij de overgang naar het zomeruur.
Wetenschappers geven mensen de raad om een NADH- of melatonine-supplement te bestellen. Melatonine is het slaaphormoon en NADH is een anti-jetlag preparaat dat uurverschillen op een veilige manier neutraliseert.

 

Nieuwsarchief